KFC Vrasene - KFC Vrasene https://www.kfc-vrasene.be/index.php Sat, 27 Apr 2024 07:37:09 +0000 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl KFC Vrasene - White Boys 5-2 https://www.kfc-vrasene.be/index.php/2-laatste-nieuws/992-kfc-vrasene-white-boys-5-2 https://www.kfc-vrasene.be/index.php/2-laatste-nieuws/992-kfc-vrasene-white-boys-5-2

KFC Vrasene heeft dit weekend in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen een ruime 5-2 overwinning geboekt tegen White Boys. Laacheri liet zijn hattrick liggen voor Steenssens, die er op zijn beurt een maakte.

In de eerste helft viel er weinig te beleven, het leek een typische eindeseizoenswedstrijd te worden. Het eerste gevaar was voor het Vrasense doel wanneer Konrad in de 2’ de bal tegen het eigen doelkader werkte. Ook de daaropvolgende rebound ging er niet in. Langs de overkant haalde De Roover in de 4’ van ver uit met een hoge bal, maar de bal strandde op de dwarsligger. Doelpunten werden er in de eerste helft echter niet gemaakt, voor alle 7 treffers was het wachten tot in de tweede helft.

Al vroeg in tweede helft was het wel prijs voor Vrasene. In de 54’ bezorgde de ingevallen Arne Maes de bal tot bij Laacheri, die de 1-0 in doel kon leggen. In de 66’ was het opnieuw raak voor Laacheri. Cheikh trapte de bal in eerste instantie op doelman Van Daele, maar Laacheri stond klaar om de 2-0 tegen de touwen te trappen. In de 67’ ging de bal op de stip voor Vrasene maar waar normaal Laacheri zijn derde van de middag kon scoren, gaf hij de bal aan jongster Tuur Steenssens. Steenssens speelde een uitstekend seizoen bij de beloftenploeg, maar bij het eerste elftal stonden nog geen doelpunten op zijn conto. Steenssens twijfelde niet vanop de stip en trapte zijn eerste van het seizoen tegen de touwen (3-0). Langs de overkant zorgde Trogh in de 71’ voor de 3-1 nadat hij de bal van dichtbij in doel kon koppen. In de 76’ zette Vrasene een snelle tegenaanval op poten. Cheikh bezorgde de bal tot bij Steenssens die zijn tweede van de middag tegen de touwen trapte (4-1). 5’ voor tijd zorgde Nicque voor de 4-2 nadat hij doelman Franckaert had omspeeld. Het laatste wapenfeit was echter opnieuw voor Vrasene in de slotminuut. Doelman Van Daele kon een listig balletje van Cheikh uit de verste hoek duwen, maar Steenssens was goed gevolgd om zijn hattrick af te ronden (5-2).
Volgend weekend speelt Vrasene zijn laatste wedstrijd van het seizoen op het veld van SK Sint-Niklaas. Supporters op post !

Doelpunten : 54’ Laacheri (1-0), 66’ Laacheri (2-0), 68’ Steenssens (3-0), 71’ Trogh (3-1), 76’ Steenssens (4-1), 85’ Nicque (4-2), 90’ Steenssens (5-2)

]]>
bertdr@pdr.be (Bert De Rop) Speciaal Laatste nieuws Sun, 21 Apr 2024 17:35:32 +0000

Op zondag 28 april 2024 organiseert KFC Vrasene Jeugd haar eindeseizoens-BBQ.

(Veggie worst, veggie hamburger) – € 22,00

Een groentenuffet is inbegrepen in de prijs. Iedereen is welkom vanaf 18u00.

Het inschrijvingsformulier kan U terugvinden in de bijlage!

]]>
bertdr@pdr.be (Bert De Rop) Speciaal Laatste nieuws Wed, 17 Apr 2024 07:08:37 +0000

KFC Vrasene heeft dit weekend na 18 jaar opnieuw een titel beet. Het 2-2 gelijkspel tegen KFCH Sinaai volstond om zich tot kampioen te kronen in 2e provinciale C. Het werd een geweldige avond op de Braderick waarbij er gefeest werd tot in de vroege uurtjes.

Indien SK Grembergen niet zou winnen op het veld van KFC Moerbeke zou de titel al na een dik kwartier een feit geweest zijn, maar dat was niet het geval. Na een kwartier was duidelijk dat Vrasene minstens een punt moest halen. Maar toen Laacheri in de 23’ de bal op aangeven van De Wilde in doel kon leggen leek de druk -voor even dan toch- van de ketel (1-0). 3’ later was Laacheri sterker van de bezoekende verdediging, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Van De Velde. De voorsprong was echter van korte duur, want in de 27’ zorgde Smet met een laag afstandsschot voor de gelijkmaker (1-1). Vrasene was niet van slag en was een minuut later opnieuw dicht bij een doelpunt. Op aangeven van Cheikh kopte Konrad de bal net voorlangs. Kort voor de rust zorgden de bezoekers opnieuw voor gevaar, maar het afgeweken schot ging net voorlangs.

In de tweede helft ging Vrasene op zoek naar de winnende treffer, en die leek een feit in de 63’. Laacheri was sterker dan 2 bezoekende verdedigers en kon op doel afstormen, waarna hij beheerst de 2-1 naast Van De Velde in doel legde. Voor Laacheri maar liefst het 22e doelpunt dit seizoen! 4’ later stond Cheikh oog in oog met de bezoekende doelman, maar hij wachtte te lang om de wedstrijd in zijn definitieve plooi te leggen. In de 88’ mocht Laacheri opnieuw op doel afgaan, deze keer werd zijn poging gekeerd door Van De Velde. Vrasene leek de 3 punten thuis te houden, maar in de toegevoegde tijd zorgde Vercouteren toch nog voor de gelijkmaker (2-2). Dat weerhield Vrasene echter niet van de titel want kort daarna barste het feest los, de bekroning van een fantastisch seizoen. In de kantine ging het feest verder en zorgden de Molteni’s net zoals vorig jaar ervoor dat het dak eraf ging. Een dikke proficiat een trainers, spelers en iedereen die mee toegedragen heeft tot dit succes!

Een wedstrijdverslag en reactie van trainer en spelers kan je ook bekijken op de website van TV Oost Vlaanderen : https://www.tvoost.be/nieuws/kfc-vrasene-kroont-zich-als-eerste-streekploeg-tot-kampioen-missie-geslaagd-leve-vrasene-167018

Doelpunten : 23’ Laacheri (1-1), 27’ Smet (1-1), 64’ Laacheri (2-1), 90’ Vercouteren (2-2)

]]>

]]>

Knappe uitzege dankzij mentale weerbaarheid. Heikant uit, daar is altijd wel iets over te schrijven. Zelden heb je daar een gewone wedstrijd. Toch verliep de hele eerste helft volgens plan. Tegen misschien wel voetballend één van de betere ploegen uit de reeks namen onze jongens een geweldige start. Na 5' kon Vercauteren al alleen doorgaan op rechts en Curt leverde een geweldige voorzet af. Laacheri kon de open doelkans echter niet verwerken en besloot op de doelman. Uitstel van executie zo bleek want enkele minuten later trapte De Wilde een uitdraaiende hoekschop van Cheick vrijstaand binnen. Zonder echt dominant te spelen kregen onze jongens nog heel wat ballen cadeau door teveel afval in het spel van de thuisploeg, maar hier deden we te weinig mee. Enkel op een vrije trap van Cheick moest de thuisdoelman zijn kunnen tonen. Aan onze zijde slechts 1x opschudding toen Nick de bal net buiten de 16 pakte en Heikant een vrijschop kreeg op een wel heel mooie plaats. Onze muur vol torens belette De Bruyne echter de doorgang.

De tweede helft had Heikant het windvoordeel en kwamen onze jongens er eigenlijk niet meer uit. Op een zeldzame tegenprik werd Vercauteren hard aangetrapt en ondanks de goede positionering van de leiding, bleek hij het contact niet te (willen) zien of horen. Toen 5' later Curt een tweede gele kaart aangenaaid kreeg, was het hek van de dam. Helemaal omdat in minuut 60 de thuisploeg een veel lichtere penalty na hands wel kreeg. Ondanks Steven zijn arm niet kon wegtoveren, nam Heikant het geschenk aan en met nog een half uur te spelen stond de 1-1 op het bord. Net zoals in de heenmatch dienden we de klus te klaren met zijn tienen. Knap om zien hoe onze kerels vochten voor elke meter en eigenlijk vrij probleemloos stand hielden. Goede wil bij de vleet bij de thuisploeg maar kansen afdwingen lukte niet. 5' voor tijd besliste de net ingevallen De Roover de wedstrijd. Zidane knokte zich aan de bal en leverde een geweldige assist af op prijsschutter Laacheri. Marouane twijfelde niet toen hij oog in oog stond met de keeper en legde de bal in het kleinste gaatje binnen.

1-2 na een wedstrijd vol van het tumult, terwijl ook concurrent Grembergen de 3 punten pakte op SGW. Hierdoor blijft het verschil 12 punten in ons voordeel, met nog 4 wedstrijden te spelen. 4 kansen om dat ene puntje te pakken wat ons naar de verdiende titel zal leiden volgen, te beginnen op 6/4 tegen Sinaai. Die avond is er nadien ook een groot feest met de Molteni's als headliner, dus hopen op een volle Vrasense tribune om onze jongens naar glorie te schreeuwen!