KFC Vrasene - Sp. Sint-Gillis-Waas 3-0

KFC Vrasene heeft dit weekend opnieuw een mooie overwinning geboekt. Het won de derby tegen Sporting Sint-Gillis-Waas met 3-0. Vrasene kwam al na 20’ op voorsprong waarna de drie punten niet meer in gevaar kwamen.

Vrasene nam de beste start, en stak op het kwartier de eerste keer de neus aan het venster. Op aangeven van Laacheri kon Maes zich vrijkappen, maar hij trapte de bal net naast. Een minuut later kon Maes de bal onderscheppen en alleen op doel afgaan, maar de bal strandde op de paal. In de 20’ was het dan toch raak nadat Laacheri de bal tussen 2 verdedigers voorbij doelman Vereecken kon schuiven. In de 24’ was Laacheri er opnieuw dicht bij. Na een snelle vrije trap van De Smit bezorgde N Dom de bal tot bij Laacheri, maar de bal strandde op de bezoekende doelman. Een minuut later gooide Van Britsom de bal voor doel, maar De Wilde zag zijn vrije kopkans over doel belanden. In de 38’ mocht Vereecken vrij uithalen op doel, maar opnieuw stond Vereecken in de weg.

Ook in de tweede helft kwam Vrasene sterk uit de kleedkamers, maar toch was het Sint-Gillis-Waas dat in de 53’ dicht bij de gelijkmaker was. Weyers haalde uit vanop de baklijn, en zag zijn poging op de dwarsligger belanden. Het doelpunt viel echter langs de overkant. In de 68’ stuurde Laacheri N Dom op doel, waarna die de 2-0 in de verste winkelhaak lepelde. 3’ later was het opnieuw raak voor Vrasene. Na een vrije trap bezorgde Vereecken de bal tot bij Maes, die de 3-0 tegen de touwen kon trappen. Het laatste wapenfeit was voor Laacheri, maar die zag zijn schot in de 77’ net naast doel belanden.

Doelpunten : 20’ Laacheri (1-0), 68’ N’ Dom (2-0), 71’ Maes (3-0)