BOVL : FC Sint Kruis-Winkel - KFC Vrasene 0-2 (3-5)

KFC Vrasene in de eerste wedstrijd van de Beker van Oost-Vlaanderen een gemakkelijke 0-2 overwinning geboekt op het veld van FC Sint Kruis-Winkel. De eindstand stond al na 5' op het scorebord waardoor de thuisploeg op geen enkel moment aanspraak kon maken op de overwinning.

Al in de 2' had De Waele een mooie actie in huis waarna zijn lage voorzet door Hendrickx in doel werd gelegd (0-1). Enkele minuten later verstuurde Hendrickx een ingestudeerde vrije trap tot bij Vergauwen. Zijn schot strandde op doelman Van Nieuland maar Buys kon de rebound toch afronden (0-2). In de 12' mocht De Waele op doel afgaan maar zijn schot ging voorlangs. Vrasene controleerde de wedstrijd maar buiten een bal in het zijnet van Verbeke kwamen er geen noemenswaardige kansen meer.

Al snel in de tweede helft zorgde Vrasene voor nieuw gevaar. Een schot van De Waele naar de verste hoek werd in hoekschop gewerkt. Langs de overkant kwam Pauclair oog in oog met Bettens maar die bracht redding. In de 65' verlengde De Waele een lage voorzet van Praet maar de bal strandde op de verste paal. Vrasene moest in de 67' met 10 verder na opnieuw een twijfelachtige rode kaart voor Heyrman. Niet veel later kreeg Sint Kruis-Winkel een strafschop na een fout van Praet. De Ridder zette zich achter de bal maar Bettens koos de juiste hoek. Net voor affluiten had Vergauwen nog een mooie actie in huis maar zijn schot spatte uiteen op de eerste paal.

Een geslaagd sportkampweekend werd zo afgesloten met een mooie en verdiende overwinning. Ook de beloften wonnen hun wedstrijd op Sint Kruis-Winkel met 3-4.

Doelpunten: 2' Hendrickx (0-1), 5' Buys (0-2)

Strafschoppen: 3-5

Opstelling Sint Kruis-Winkel: Van Nieuland, D'Hooge, De Maertelaere, Van Assel, De Poorter, Naudts S. (71' Celie), Pauclair, Naudts T., Van Kenhove (82' Raemdonck), De Ridder, Banow (76' Diallo)

Opstelling KFC Vrasene: Bettens, Joris, Praet, De Breucker, Heyrman, El Mahri (65' Van De Vyver), Vergauwen, Buys, De Waele (84' Idrizi), Hendrickx, Verbeke (51' Trogh)

Gele kaarten: 10' Buys, 18' De Ridder, 70' Praet

Rode kaarten: 67' Heyrman