Wedstrijdverslag: KFC Vrasene - KVK Ninove | Dag 30 | 1e Provinciale 2010/2011

Tijd Gebeurtenis
86DoelpuntenTom De Jonghe
84DoelpuntenStefan Boons
75Invaller James De Ly (Aanvaller)
 Gewisseld Tom De Jonghe (Aanvaller)
69Gele kaartenGregory De Raeve
68Gele kaartenLaurence Tronckoe
47DoelpuntenJames De Ly
45Invaller Jordy Van Der Heyden (Middenvelder)
 Gewisseld Stefan Boons (Middenvelder)
45Invaller Chakib Charifi (Middenvelder)
 Gewisseld Jonas Sinnaeve (Middenvelder)
40DoelpuntenSerge Beerens

Op Pasen kwam KVK Ninove langs voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Er was nog een waterkansje op behoud voor Vrasene, maar dan moest het zelf al zeker winnen. De bezoekers kwamen net voor de rust op voorsprong, maar in de tweede helft zorgden de invallers voor het verschil.

Vrasene startte het beste en voetbalde ook de beste kansen bijeen. Na 6' kapte Van Osselaer zich vrij maar zijn schot strandde op Callebaut. Ook Charifi mocht zijn kans wagen na een goede actie maar ook nu stond Callebaut klaar. Vrasene voetbalde nog enkele goede aanvallen bijeen maar de laatste bal kwam er niet uit. Het was daarentegen Ninove dat na 40' op voorsprong kwam. Een voorzet van Beerens zeilde over alles en iedereen in doel (0-1). Net voor de rust haalde De Langhe nog uit met een schot maar dat belandde net over doel.

Tijdens de rust werden Van Der Heyden en Charifi gewisseld voor Boons en Sinnaeve en die wissels wierpen hun vruchten af. Sinnaeve zette na 47' de bal laag voor tot bij De Ly die de bal makkelijk in doel kon leggen (1-1). In de 50' haalde Van Osselaer uit maar zijn scherp schot vloog net voorlangs. Een minuut later probeerde Van Osselaer het opnieuw maar nu strandde zijn schot op de dwarsligger. Ook de derde poging van Van Osselaer in de 57' rolde nipt voorlangs. Langs de overkant moest De Grave zich reppen op een schot van Nechelput dat via de staak in corner belandde. Die corner viel op het hoofd van Van Belle maar die kopte de bal recht op De Grave. Na 71' werd Tronckoe binnen de baklijn neergehaald door Schietecat waarna Vrasene een strafschop kreeg. De Ly zette zich achter de bal maar doelman Callebaut koos de goede hoek. Ook Ninove kreeg een enorme kans wanneer Nechelput oog in oog met De Grave verscheen, maar ook die bracht redding. In de 84' keerde Callebaut een schot met de vuisten waarna de goed gevolgde Boons de 2-1 in doel kon leggen. 2' later gooide Sinnaeve de bal prima voor doel waarna De Jonghe de 3-1 eindstand tegen de touwen trapte.

Vrasene strandt na een lang seizoen met 40 punten op de 12e stek, maar dit blijkt niet genoeg voor behoud. Dit in schril contrast met de 45 punten van twee seizoenen geleden waarmee Vrasene promoveerde naar 4e klasse. Theoretisch gezien kan het nog maar dan moeten we afwachten wat Zele de komende weken doet. Hoogst waarschijnlijk zien we elkaar terug in tweede provinciale. Vrasene sluit op 21 mei het seizoen af met de tweede editie van ‘Diabetesvoetbal 4 kids' gevolgd door de jaarlijkse BBQ. Supporters op post!

Zondag 19 januari 2020 om 15:00

KV Sint-Gillis