Update Coronavirus COVID-19

De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL

Verder besliste de corona crisiscel om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. In de mate van het mogelijke zal rekening gehouden worden met:

• Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend, om de organisatie van jeugdtornooien te stimuleren.
  • Het afwerken van de reguliere competities voor stijgen en dalen. Dit van D2 tot P4, maar ook voor het recreatief voetbal, futsal en minivoetbal.
  • Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni.
  • Voor hogere jeugdcategorieën vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.
  • Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.
  • Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

TRAININGEN, VOETBALKAMPEN EN PAASTORNOOIEN

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen.

Daarnaast heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en Paastornooien, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie. Dit betekent tot en met 19 april.

TRAINERSOPLEIDINGEN EN PJO-DETECTIEDAGEN

Alle trainersopleidingen en bijscholingen blijven voorlopig opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zullen wij de beslissing van de Vlaamse Trainersschool afwachten.

Ten slotte heeft Voetbal Vlaanderen beslist om de PJO-detectiedagen van maandag 6 april 2020 (U14/U14F) en dinsdag 7 april 2020 (U15/U15F), en de selectietesten topsport van 8 april 2020 af te gelasten, en alle andere promotionele voetbalactiviteiten van Voetbal Vlaanderen uit te stellen, en dat minstens tot het einde van de paasvakantie op 19 april.

Bron : https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/update-coronavirus-covid-19-19032020

Zaterdag 7 maart 2020 om 19:30

1 - 1